Det finns inte så väldigt mycket mer att utforska vad gäller grundläggande design av våra mobiler. Alla begränsas av att de behöver en skärm av en viss vald storlek och ett chassi som inte vinner på att vara tunnare än att det tål att hanteras och att stoppa på sig. Att ständigt peta i designen känns inte längre hållbart eller seriöst.

I tävlingen att realisera allt större skärmar upp till vad våra händer och fickor tål, har vi nått slutmålet. Men på vägen glömdes behovet av en mindre men ändå fullt kapabel mobil bort.

Apple överraskade de flesta genom att inte snåla nästan något på kapaciteten hos sin mindre, designmässigt beprövade och billigare budgetmodell iPhone SE. På köpet fick vi en robust design och riktigt bra batterikapacitet.

Medtävlarna i Androidlägret har övergett det mindre formatet för allt annat än riktiga lågbudgetmodeller. Den enda tillverkare som idag erbjuder en riktigt kapabel kompakt mobil är Apple med iPhone SE. Att fylla den nischen var ett mycket smart drag av Apple.

iPhone SE

”The iPhone SE may be part of a larger general trend where smartphone designs don’t change as significantly from generation to generation now that the market is maturing. In many ways, having to change your design every year is actually not a good thing, as it implies that your past design had significant flaws that necessitated a brand new one.”