För dig som är seriös när det gäller att skriva så är känslan i ett riktigt old school tangentbord svårslagen. För ett riktigt fokuserat skrivande är därför märkligt nog kombinationen iPad och retrotangentbord en praktisk lösning.

iPad Apple Keyboard

Väljer du ett klassiskt tangentbord från Apple med ADB-kontakt så fungerar allt rakt av med rätt uppsättning adaptrar.

iPad Dell keyboard

Med ett tangentbord för PC med PS/2-anslutning så kan det bli lite mer känsligt vad gäller strömförbrukning.

MaxiMac 5555 inlägg

Om jag skulle satsat alla knapptryckningar för de 5555 (+detta) inlägg som MaxiMac innehåller så skulle det bli 5–15 romaner. Det kanske är dags att rigga skrivarhörnan med en iPad, iA Writer och något av mina hangarfartygsstora tangentbord ur samlingen, för att skulptera fram åtminstone en internationell bestseller.

”The technology inside these keyboards – mechanical switches – can actually provide a much better typing experience than modern, non-mechanical keyboards.”