iA Writer är min favoritapp för skrivarbete på iPad. Vare sig det gäller små korta minnesanteckningar eller längre stycken så fungerar denna textapp mycket smidigt i sin fokuserade minimalism och integrering med Dropbox. Nu finns även iA Writer i en fett minimalistisk version även för Mac genom Mac App Store. Det enda lilla smolket i glädjebägaren är att 135 kronor kan kännas lite dyrt, fast det är absolut prisvärt med tanke på nyttan och njutningen med fokuserad textbehandling.

”iA Writer has no preferences. It is how it is. It works like it works. Love it or hate it. It’s unique FocusMode allows me to think, spell and write at one sentence at a time. iA Writer is fast; it works without mouse. It automatically formats semantical entities such as headlines, lists, bold, strong, block quotes written in markdown.”