I ett öppet brev till Apples kunder går Tim Cook igenom varför Apple vägrar att konstruera en bakdörr till iOS, hur vällovligt syftet än kan tyckas vara.

Tim Cook Apple CEO

Det kanske ska till ett kapitalistiskt urstarkt men ändå värderingsstyrt företag som Apple för att stå upp för personlig integritet och rätten att kontrollera egen data i våra egna prylar.

Apple Customer Letter

Alternativet, att ge efter för påtryckningar med en gammal obskyr lag som bas, riskerar att ge väldigt långtgående och otrevliga konsekvenser. Det är helt rätt av Apple att inte vika sig för krav som går emot principen om skydd för personliga uppgifter.

”The implications of the government’s demands are chilling. If the government can use the All Writs Act to make it easier to unlock your iPhone, it would have the power to reach into anyone’s device to capture their data.”