Tim Cook Apple CEO

För att förstå det nya Apple som växt fram under Tim Cooks ledning ska du lusläsa John Grubers excellenta spaning i ämnet. Only Apple är det mantra som sammanfattar den väg favoritfruktföretaget är inne på. Från att inte riktigt ha klarat av alla delar i det som krävs för att snabbt leverera miljontals högklassiga teknikprodukter och samtidigt utveckla och synka operativsystem, så spinner nu Apple på alla cylindrar.

Apple, Microsoft och Google verkar alla inom tre fält, teknikprylar, tjänster och plattformar, men utgångspunkten varierar. Apple utgår från sina teknikprylar, Microsoft från sitt plattformstänkande och Google från sina tjänster. Apple är den av de tre stora som har egen kontroll på samtliga tre fält och nu har muskler nog att driva på utvecklingen av samtliga områden lika hårt och helt synkroniserat.

WWDC 2014 där både iOS 8 och OS X Mavericks tog stora steg framåt, följs under hösten av uppdaterade produkter och nya produkter som passar in i den samordnade mix som Apple steg för steg byggt upp.

”And the whole combination — hardware, software, services — is gearing up in a way that it seems to be just waiting for additional products to join them.”