Jordan Kahn har gjort en bra sammanställning av vad vi kan förvänta oss för nya produkter från Apple under 2016. Mycket är enkelt att extrapolera fram, som en iPhone 7, en iPad Air 3, Apple Watch 2 och så vidare. Men för vissa produktgrupper blir det lite klurigare.

Mac Pro

Hur kommer Apple att göra med MacBook Air som hamnat i skymundan av MacBook och MacBook Pro? Kommer Mac Pro någonsin att uppdateras? Visst borde vi få en iMac med tillbehör i guld! Med Thunderbolt 3 som kan hantera 5K kan det äntligen bli dags att ge Mac Pro en värdig kompis med en ny Thunderbolt Display.

iPhone 6c 6s 6s Plus

En ersättare till iPhone 5s lär vi få se för att ha en mer kompakt och billigare iPhone i mixen. iPhone 6c verkar lovande i det segmentet. Men sedan blir förhoppningsvis den mesta utvecklingen vad gäller tjänster och mjukvara. HomeKit, CarPlay och Apple Pay tillsammans med Apple Music och Apple TV behöver alla utvecklas ett snäpp till för att uppfylla sin potential.

Sedan har vi säkert inte hört det sista om Apples bilprojekt. Med Faraday Future, Tesla och alla stora biltillverkare aktiva vad gäller eldrivna och smarta bilar så är detta ett überhett teknikområde.

Sist men inte minst så ska Apple Campus 2 stå klart för inflyttning under 2016. Förhoppningsvis med ett något mer inspirerande namn.