För ett tag sedan upptäckte jag det minimala mobilfodralet The Scarf från totallee. Tanken på ett riktigt tunt fodral passar mig som gilla iPhone 6 naken, men gärna vill ha lite mer greppyta och skrapskydd. Nu har jag fått hem och testat The Scarf som med sin tjocklek (?) på 0,35 mm ska vara världens tunnaste mobilfodral.

The Scarf totallee MaxiMac

The Scarf beställs direkt från totallee eller via Amazon och levereras i en enkel pappförpackning.

scarf-totallee-maximac-2

Jag gillar verkligen rymdgrå iPhone 6, men många retar sig på de ljusgrå linjerna mellan aluminiumpartierna. Med The Scarf i svart utförande döljs dessa diskret.

scarf-totallee-maximac-3

The Scarf sitter perfekt och omsluter metallchassiet exakt jäms med bildskärmen utan att glappa. Inget blänk från aluminiumkanterna stör den helsvarta glasfronten.

scarf-totallee-maximac-4

Med The Scarf monterad sticker kameralinsen bara ut en yttepytteliten aning.

scarf-totallee-maximac-5

scarf-totallee-maximac-6

scarf-totallee-maximac-7

scarf-totallee-maximac-8

Den lätt korniga strukturen på The Scarf gör att iPhone 6 ligger säkrare i handen. Det finns en tunn gjutlinje kvar efter kanten som känns, men inte stör.

scarf-totallee-maximac-9

En extra bonus är att mitt mobilfodral för fickan, som blivit lite uttöjt och glappande, nu passar helt perfekt och lagom tajt med The Scarf. Det har faktiskt hänt att min iPhone slunkit ur fodralet och ner på golvet, som tur är utan att den skadats.

Det finns säkert billigare fodral som är nästan lika tunna och smidiga som The Scarf, men passformen och känslan tror jag är svår att slå. Jag är supernöjd med att ha hittat ett fodral som inte tar något från smidigheten hos en naken iPhone 6, men tillför ett mörkare yttre med repskydd och ett säkrare grepp om godsaken.