Carl Howe har en riktigt intressant spaning om hur tillverkningen av Apple Watch mest troligt är utformad. Med ett gemensamt innandöme i två utföranden (38 mm och 42 mm) kan elektroniken masstillverkas.

Den stora variationen på utandömet med aluminium, stål och guld i två varianter, med ett brett sortiment av armband, lämpar sig utmärkt för att tillverkas på beställning i takt med att beställningarna trillar in.

De mer exklusiva modellerna trissar även upp marginalerna rejält samtidigt som instegsmodellen kan hållas relativt överkomlig i pris.

Detta förklarar även varför det från början är relativt långa leveranstider på Apple Watch. Innan det visat sig vilka modeller som har högst efterfrågan har helt enkelt inte tillverkningsprocessen trimmats in efter köpsuget.

Det här öppnar även för att ganska enkelt förnya modellprogrammet med nya material och nya armband. De uppdateringar som är att vänta närmaste tiden gäller troligtvis endast just mjukvaran, färgval och material.

Apple Watch Sport

Själva grundmodellen kan på detta sätt hållas aktuell i ett par år, vilket även stämmer bra med livslängden på design för iPhone, som får en större exteriör uppdatering vartannat år.

”Apple can use data from the early sample of pre-orders to guide final assembly and manufacturing of the bulk of products to be shipped.”