Apple Watch crown

Det är så självklart när man tänker igenom det men inget som Apple valt att avslöja. Apple Watch har en OLED-skärm för att dra lite energi, vara ljusstark i dagsljus och tillräckligt tunn. Apple Watch grafiska gränssnitt består mestadels av svart bakgrund som inte drar någon energi alls med OLED.

Apple Watch

Apples taktik att visa upp så pass mycket att vi tror oss veta allt om produkten innan debuten har lyckats än en gång. Jag törs lova att OLED är en viktig faktor för Apples möjlighet att skapa en Apple Watch som är tillräckligt strömsnål för att vara praktisk.

”One of my first impressions of the WATCH user interface was that it used a lot of black. This makes the face of the device feel more expansive because you can’t see the edges. But more importantly, those black pixels are saving power and extending the life of the display.”