Apple Watch Edition

Apple har trots beskyllningen att mest bry sig om dyr design, varit extremt sparsmakade med extravagans och haft en väl sammanhållen produktlinje, där valmöjligheterna handlat om teknisk kapacitet. Med Apple Watch förändras detta till ett vitt spann med alternativ, vilket gör att priserna för i stort sett samma funktionalitet kan spridas från några tusenlappar upp till tiotusentals kronor när exklusiva material som guld och avancerade armband adderas.

John Gruber har funderat på det här med prissättningen och de förväntningar som skapats med den mängd alternativ för Apple Watch som presenterats. Vi får räkna med att reaktionerna kan bli högljudda när startpriset (349 USD) sätts mot att de favoritkombinationer som många siktat in sig på kommer att kosta betydligt mer.

”This is without question new territory for Apple. They’ve never sold products with the same computing internals at different pricing tiers based solely on the luxuriousness of the materials.”