Seagate Barracuda 3TB

Om du funderar på att köpa en större hårddisk till din NAS, Mac eller extern lagring, så kan det vara svårt att välja rätt. En mycket viktig faktor är tillförlitlighet. Stora datacenter plöjer igenom massiva mängder hårddiskar och får på det sättet bra koll på vilka hårddiskmodeller som håller högre kvalitet och tillförlitlighet.

Backblaze rapporterar varje år hur deras hårddiskar från HGST (Hitachi), Western Digital och Seagate håller måttet. I allmänhet är deras hårddiskar på 4TB att lita på, medan erfarenheten med 3TB har visat betydligt högre felprocent. Det ska bli intressant att se hur nya hårddiskar på 6TB och mer håller i längden.

”All hard drives will eventually fail, but based on our environment if you are looking for good drive at a good value, it’s hard to beat the current crop of 4 TB drives from HGST and Seagate. As we get more data on the 6 TB drives, we’ll let you know.”