Seagate Archive 8TB HDD

SSD har inneburit en revolution för primär datalagring i våra digitala prylar, men än är inte den gamle trotjänaren HDD död. När det kommer till att lagra stora mängder data, till exempel för molnlagring, så är det vår vän hårddisken som fixar det. Seagate Archive HDD använder en ny lagringsmetod för att få ut mesta möjliga av de silvriga skivorna.

Seagate 8TB Archive HDD är inte optimerad för blixtsnabb access, utan just för långtidslagring där data inte ständigt ska skrivas och läsas. Seagate Archive V2 ST8000AS0002 128MB 8TB har ett klart överkomligt pris och vore mums i min Synology NAS för att hantera all backup till hemmets Macar och för att hålla alla mediafiler som tar plats. Som alltid krävs en backuphårddisk med minst samma kapacitet.

http://youtu.be/3UFUfv9n420

”The drive contains six platters and uses Shingled Magnetic Recording technology that allows an extra 25 percent more data per platter. Average read speeds are rated at 150MB/s with a maximum sustained rate of 190MB/s.”