I was a Mac user when Apple was doomed Mindre nogräknade och okunniga analytiker, bloggare och teknikjournalister har ett säkert recept för att skapa uppmärksamhet och få webbtrafik. Det är bara att kliva fram och påstå att Apple är dödsdömt efter att på ett eller annat sätt tappat bollen och fattningen och snart kommer att vara ett företag i bakvattnet på dekis.

Apple var verkligen riktigt illa ute och räddades i sista stund när Steve Jobs återkom till företaget 1997. Han lyckades med en handplockad styrelse snabbt få fullt mandat att rensa i den spretande floran av produkter och fokusera Apple kring några väl valda produktområden. Sedan gick det steg för steg bättre med många små och några riktigt jättestora kliv under de följande åren.

Apple är idag i en helt egen division bland världens företag, vilket gör påståenden om snar undergång till en inte så lite löjlig genre, men som likförbannat genererar överdriven uppmärksamhet för upphovsmakarna till smörjan.

Nåväl, den som gillar att läsa om alla de gräsliga sätt som Apple kommer att möta sotdöden på, kan nu få fräscha framslumpade fejkartiklar serverade av ACG (Apple Clickbait Generator). Webbplatsen matar fram hemska scenarion slumpvis sammansatta av äkta skrämselskrönor varvade med text i samma stil från skaparen Kirk Lennon.

”Every time you load up the ACG, you get a randomly generated article that explains why Apple is doomed. They’re randomly generated, but many of the lines are culled from actual published clickbait.”