Steve Jobs iPhone

I samma veva som Star Wars Day föll domslutet i den senaste bataljen mellan Apple och Samsung i det som utvecklats till ett Smartphone War. Kurt Eichenwald har en utförlig och mycket läsvärd artikel om upptakten till den långvariga kampen mellan Apple och Samsung och tar en djupare titt på Samsungs företagskultur som faktiskt tycks bottna i att fuska och ta genvägar överallt där det är möjligt.

Denna taktik har för övrigt lyckats riktigt bra mot andra tillverkare genom att dra ut på rättegångsproceduren i det längsta för att till slut nå fram till en förlikning. Med Apple som motståndare har det inte varit lika lätt att få kopieringsanklagelserna att försvinna. Principfrågan väger tyngre för Apple än de kostnader och eventuella skadestånd som går att få från Samsung.

Med den utveckling som varit på sistone där mobilmodellerna från Samsung slagit in på egna vägar och inte längre slaviskt följer Apples utveckling så kanske ändå mobilkriget nu går mot sitt slut.

”I represented [the Swedish telecommunications company] Ericsson, and they couldn’t lie if their lives depended on it, and I represented Samsung and they couldn’t tell the truth if their lives depended on it.”