Apple 721 patent

Richard Moses har grundligt gått igenom vad den pågående patenträttegången mellan Apple och Samsung (Google) handlar om rent konkret. Apples fem utvalda patent där man hävdar att Samsung gjort övertramp är centrala inte bara för iOS utan även för OS X. Samsungs motkrav med fem patent är mestadels sådant som företaget köpt av andra.

Apple 647 patent

Ett särskilt centralt patent handlar om Apple Data Detectors (Quick Links) som går tillbaks ända till Mac OS 8 från 1997. Google och Samsung insåg snabbt att iOS Data Detectors var en av de mest kraftfulla funktionerna som Android behövde när iPhone gjorde debut.

Daniel Eran Dilger har skrivit en utförlig artikel om Google och Samsungs manövrer för att plocka Quick Links från Apple.

”We know Google and Samsung intentionally took Apple Data Detectors because both companies documented internal communications talking about what a valuable invention it was.”