iPhone 5 på/av-knapp

iPhone 5 som tillverkades till och med mars 2013 kan ha problem med en otillförlitlig på/av–knapp. Antingen kan den sluta fungera helt eller vara allmänt opålitlig. Från och med 2 maj går det bra att lämna in din iPhone 5 som lider av detta problem till en godkänd Applebutik eller Apple Service Provider för gratis reparation.

För att se om din iPhone kan komma ifråga för denna åtgärd så går du in på Apples supportsida och matar in serienummer. Där finns även instruktioner för hur du lämnar in din iPhone som behöver få backup och rensas innan proceduren som tar några dagar. Det kommer även att finnas iPhone 5 att låna under reparationstiden.

iPhone 5 Sleep/Wake Button Replacement Program

Jag har själv detta fenomen som jag retat mig på och har nyss kollat min iPhone 5 med hjälp av Apples supportsida. Serienumret hittar du genom att gå till Inställningar > Allmänt > Om i din iPhone 5. På fredag blir det ett besök med min iPhone 5 hos Grafit, jag menar MacSupport i Luleå.

”The replacement process takes approximately 4-6 days from the time your iPhone is received at the repair center until it is returned to you.”