Apple TV koncept

Jag brukar ha ganska lätt för att hålla mig från att sprida konceptbilder på hur diverse framtida Appleprylar skulle kunna se ut. Detta koncept för en ny Apple TV framtaget av Jesus Diaz tillsammans med Martin Hajek är dock snäppet vassare än det mesta i konceptträsket. Det som saknas för att Apple TV skulle kunna fungera även som spelkonsoll är just det som är i fokus här, en enkel och smart fjärrkontroll/spelkontroll.

Apple TV koncept fjärrkontroll Nintendo Wiimote

En av fördelarna med Apple TV är den minimalistiska och smidiga fjärrkontrollen med riktiga knappar. Med några knappar till och några inbyggda sensorer så skulle den kunna få samma funktionalitet som en Nintendo Wiimote.

Apple TV koncept fjärrkontroll

Att få till fjärrkontrollen och hotta upp hårdvaran till samma nivå som iPhone 5s skulle kunna vara Apples nyckel till att erövra teverummen på allvar.

”A Wiimotish remote will easily open the TV to apps—thanks to the easy motion control—and video games—gamepad and motion control!—in a big way.”