iTunify Apple Spotify

Apple kan ha planer på att starta en tjänst för strömmande musik för att ta upp kampen mot Spotify och andra som tävlar om våra öron och musikpengar. Musikförsäljningen har minskat påtagligt för iTunes i USA och enligt uppgift diskuteras flera nya initiativ med musikindustrin. iTunes Radio som Apple släppte förra året skulle kunna stöpas om till att motsvara Spotify och erbjuda strömmande musik som tar en växande del av marknaden. En Androidapp för iTunes och en rensning i utbudet (där vissa artister har hundratals versioner av samlingsalbum) är andra åtgärder för att lyfta musikförsäljningen.

”With iTunes accounting for more than 40% of U.S. recorded music revenue any decision it makes about its business model will have a significant impact on the labels’ business models.”