Chromecast är ingen direkt konkurrent till Apple TV utan en något enklare videopryl med ett smart men mer fokuserat användningsområde. Apple TV klarar sig fristående med en egen fjärrkontroll men kan även användas till att strömma innehåll från iPhone, iPad, iPod touch och Mac. Chromecast kan strömma innehåll från Chrome, Android och iOS med någon av dessa enheter som fjärrkontroll.

Chromecast

Jag gillar Chromecast just på grund av sin öppenhet, enkelhet samt sitt låga pris och vill gärna testa den på en sekundär teve i hushållet. Apple TV behåller däremot sin självklara roll som mediacenter i vardagsrummet med hjälp av aTV Flash och Infuse från FireCore (tyvärr inte tillgänglig för Apple TV i senaste version). Inte minst för den smidiga hanteringen och möjligheten till äkta digitalt ljud genom ljudanläggningen. Russ Boswell har gjort en bra jämförelse mellan Chromecast och Apple TV.

Chromecast Apple TV

Chromecast sålde slut på nolltid efter debuten och har bara funnits tillgänglig i USA än så länge. Förhoppningsvis kommer det snart mer av denna smarta lilla pryl även till vårt hörn av världen. Förhoppningsvis får vi snart även se nästa kliv för utvecklingen av Apple TV när konkurrensen på området växer med olika sorters lösningar för att integrera våra prylar och mediainnehåll med hemmets gemensamma bildskärmar.

”There’s no “winner” here. These are two different devices for two different customers. For those who let only iOS and OS X products cross the threshold of their home, the Apple TV is the way to go.”