Copy

Copy är en ny molntjänst som verkar riktigt genomtänkt. Dropbox använder jag sedan länge som skönt klister mellan olika enheter, appar och operativsystem. iCloud fungerar utmärkt som automagisk länk mellan allt som är iOS eller OS X. Google Drive har jag installerat men inte fått anledning att använda än. Copy kommer jag däremot att använda från start för att den gör det så grymt enkelt att dela filer med hjälp av mejl, Facebook, Twitter och Google+.

Copy

Droppa det du vill dela på webbsidan för Copy (med det enkla och garanterat dyrköpta domännamnet copy.com). Filen laddas upp. Skriv in en mejladress du vill dela till eller dela med ett klick på ikonerna för Facebook, Twitter eller Google+. Ett perfekt och busenkelt sätt att enkelt lagra, dela och skicka feta filer.

Copy menyrad

Självklart går det även att hantera filer direkt i operativsystemet genom att installera Copy för OS X, Windows eller Linux. Den lägger sig likt de flesta andra molntjänster som en mapp under din användare och i menyraden med diverse funktioner.

Copy bonus

Copy är gratis och har 15 GB lagringsutrymme. Som introduktionserbjudande får både du och jag 5 GB extra utrymme om du registrerar dig genom denna länk eller någon av de andra länkarna i denna artikel. Det går även bra att köpa extra lagringsutrymme i paket till överkomligt pris. Copy är väl värt att testa och ha tillgängligt i din arsenal av molntjänster.

”Copy for companies extends the cloud storage and sharing benefits into corporate environments with user and group management and added control of proprietary company data.”