Nu kan du skaffa en enklare variant av de coola CNC-maskiner som kan fräsa ut lite av varje från olika material. Othermill är i första hand tänkt för att kunna fräsa fram fräna kretskort till sköna elektroniska mojänger. Men det går även bra att jobba med andra material. Otherfab har lanserat Othermill och den enkla CAM-appen Othercam genom Kickstarter.

Visst är Othermill söt och inte så lite lik en klassisk Macintosh. 3D-skrivare är kul men oftast begränsade till att använda plast som råmaterial när prylar byggs upp. Här används den omvända tekniken där material fräses bort för att skapa nya former och funktioner.

Othermill

”Any tool with a 1/8” shank can be used with the Othermill, including all Dremel and Foredom Flex-Shaft accessories. You can use these tools to create complex and beautiful jewelry out of materials that are as varied as brass and birch.”