Peter Belanger product photography setup

Peter Belanger är en fotograf som varit flitigt anlitad av Apple och andra för produktfotografering. Att få varje del av en skinande ny Appleprodukt perfekt ljussatt och återgiven är en tidskrävande och svår uppgift. Det krävs många tagningar med riggning av ljus och skärmar för att få varje skugga och blänk att framträda perfekt. Sedan gäller det att sätta samman allt i efterbehandlingen för ett nästan overkligt men ändå trovärdigt och lockande slutresultat.

”Because Apple products have such carefully selected materials it is incredibly important to light the product in a way that will showcase the various materials accurately. I pick an area to start with and think about how that material needs to be described. Once that section is done I move on to the next. This is how my sets get so complicated!”