Hon Hai Precision Industry, mer känt som Foxconn, sägs vara på jakt efter investeringsvilligt kapital. Mer än tre miljarder USD vill Hon Hai dra in och det spekuleras om att Apple kan vara redo att investera i Foxconn som tillverkar så gott som alla Apples produkter. Taiwanesiska Hon Hai köpte nyligen elva procent av japanska Sharp och har satsat rejält på Sharps fabrik för stora LCD–skärmar.

Det kanske ligger nära till hands att tänka sig Apple som delägare i Hon Hai, men de företagsinvesteringar Apple hittills gjort har handlat om mindre företag med teknik och kunnande som Apple direkt kunnat inlemma i moderbolaget.

”By buying a stake in Hon Hai Apple would also be a step closer to Sharp, which has just announced a strategic deal with Hon Hai. It is thought that Sharp could supply the display panels for a new iPad, and potentially a Apple television, or iTV.”