Philippe Starck som är en av världens mest kända designers avslöjade i en radiointervju att han jobbat med Apple på en revolutionerande ny produkt som är redo att avslöjas inom åtta månader. Starck har designat det mesta från tandborstar och möbler till lyxbostäder och elbilar. Kanske har Jony Ive kommit så långt i sin minimalism att det behövs lite impulser utifrån för att ta sig an nya utmaningar.

Starck berättade dessutom att han besökte Steve Jobs regelbundet under sju års tid och att han håller kontakt med Laurene Powell Jobs när han är i Kalifornien. Kanske är det Starck som ligger bakom den lyxyacht med glasöverbyggnad som Steve Jobs beställde men aldrig hann se färdigställd.

Spekulationerna är självklart i full gång om vad det är för revolutionerande produkt Starck syftar på. Många siktar in sig på Apples mytiska HDTV eller en ny iPhone.

”If you design a chair and it is not comfortable, then it is not a chair it is a sculpture and you are an artist. Me, I am not an artist I am a designer. When I design something it has a clear function. Sure not all designs are as successful as we would like.”

Uppdatering: