Gårdagens framträdande för Tim Cook vid Goldman Sachs Technology and Internet Conference gav en bra bild av läget för Apple nu och i framtiden. Apple tar seriöst på sitt ansvar för arbetare i produktionskedjan och rapporterar om vad som görs varje månad. Trots de extrema försäljningssiffrorna för iPhone så finns det gott om möjligheter att fortsätta att ta marknadsandelar på den snabbt växande mobilmarknaden. Kina är det främsta exemplet på de snabbt växande nya marknader där Apple har en enorm potential att växa ännu mer. Macworld US har en mycket läsvärd sammanställning av det Tim berättade.

Det är helt klart att Tim kommer att se till att Apple inte kommer att förlora sina kärnvärden utan fortsätta att vara fokuserade på att ta fram bra produkter och inte förlora sig i sidospår. Med den enorma succén för iPad och iPhone samt större fokus på att växa internationellt så har vi bara sett inledningen av Apples framgångssaga.

”There’s no better thrill than to look out at an audience and see people using iPhones, or go to the gym and see people using iPods, or go to Starbucks and seeing people use the iPad. These are the things that bring a smile to my face, and there is no replacement, or no substitute, for that.”