Att det skulle bli just Tim Cook som tar över det hårda jobb det innebär att leda Apples väg framåt var en riktig lågoddsare. I praktiken har Tim redan gjort detta sedan länge. Att skiftet sker just nu kan säkerligen hänföras till en fråga om tajming inför en stark Applesäsong med iOS 5, ny iPhone och en garanterat rekordknäckande julhandel.

Förhoppningsvis kan Steve Jobs även i fortsättningen bidra med sin osvikliga magkänsla för vart pucken är på väg i sin nya roll som styrelseordförande för Apple och få se sådant som Apple Campus 2 förverkligas. En mer realistisk syn vad gäller framtiden för Steve Jobs är tyvärr att hans hälsoläge är på väg att förvärras ytterligare. Att både ha opererats för cancer och genomgått en levertransplantation ger små chanser till överlevnad någon längre tid.

Eftersom jag själv varit bortrest har jag inte kunnat följa rapporteringen kring detta närmare. Några av mina Applevänner har däremot formulerat riktigt bra artiklar kring det som hänt.