Steve Jobs övertalade Wendell Weeks på Corning Glass att börja producera Gorilla Glass som behövdes för att tillverka iPhone med glas istället för plast framför skärmen. När nu Corning introducerar Gorilla Glass 2 som är minst lika starkt fast 20 procent tunnare är det ingen högoddsare att det marknadsledande specialglaset kommer att dyka upp även i Apples kommande produkter.

Glas som konstruktionsmaterial har blivit något av ett kännemärke för Apple, alltifrån enorma glaspaneler till Apple Store och Apple Campus 2, glaspaneler för iMac och MacBook Pro, till front och baksida för iPhone 4 och iPhone 4S. I jakten på tunna men starka material har starkt specialglas klivit fram rejält.

”The thinner Gorilla Glass 2 enables slimmer and sleeker devices, brighter images, and greater touch sensitivity.”