Vad gäller datorer, mobiler, surfplattor och molntjänster råder ingen tvekan om vad som gäller när man tar en titt på de förhoppningar som visas upp på CES 2012 i Las Vegas. Gör något som lånat inspiration i mängder från Apple men gärna lite tunnare och med någon helt onödig särskiljande finess. På teveområdet är det däremot lite svårare eftersom Apple ännu inte gjort något radikalt. Nu är jag riktigt nyfiken på hur Apple kommer att vidareutveckla Apple TV med tanke på alla vilda och vansinniga saker de vettskrämda tevetillverkarna hittar på.

Jag är fortfarande något skeptisk till en med skärm komplett Apple HDTV när det finns så mycket som går att göra med det befintliga konceptet för Apple TV. Men vad än Apple gör så tror jag att det kommer att sikta in sig på många helt andra lösningar än de Smart–TV–koncept som andra slänger ur sig. Det blir ett spännande år på tevefronten om Apple kliver in på allvar.

”Totally clueless. Sony’s press event on Monday evening was like watching a company that had never even heard of Apple, let alone seen it in the last five years topple Sony’s lead in multiple industries.”