Apple TV som från början gick under kodnamnet iTV presenterades i San Fransisco 12 september 2006. Apples första försök till mediaserver började säljas 9 januari 2007 och var inte något som folk sprang benen av sig för att köpa. Apple har fortfarande inte satsat fullt ut på Apple TV ens med den andra iOS–baserade generationen som introducerades 1 september 2010. Men med rätt mjukvara är Apple TV en riktigt kapabel mediaserver som hanterar alla vanliga videoformat och audioformat med lätthet.

Jag har jailbreakat (snälla ett svenskt ord tack) min nya Apple TV med Seas0nPass och installerat aTV Flash (black) från FireCore vilken har en mediaspelare som är precis som om Apple designat den själv. Mediaspelaren hanterar MKV med 720p eller 1080p med lätthet tillsammans med Dolby Digital eller DTS. Att se på SVT Play med AirPlay från min iPad är också riktigt trevligt.

Navigering och hantering av mediakällor är exemplarisk och den kan spela media från datorer på nätverket direkt med AFP eller SMB. En längre artikel om hantering av Apple TV med rätt mjukvara är på gång.