Touch DJ Evolution från Amidio är en app för dig som vill vara diskjockey utan att emulera gamla sätt att flippa skivor. En nackdel med de flesta mixningsappar är att iPhone, iPod Touch och iPad bara har en stereoutgång. Det har varit svårt att mixa rätt utan möjlighet till monitorlyssning. Touch DJ Evolution analyserar och visar upp musiken visuellt för att möjliggöra mixning utan medlyssning. Touch DJ Evolution är gratis att ladda ned från App Store men kräver extraköp inifrån appen för att frigöra alla funktioner.

”Songs loaded into Touch DJ Evolution are analyzed and visualized using a one-screen interface that utilizes precise BPM detection, quantized loops, cue points, an auto-crossfader, seven different effects and a master tempo among other features to let users match up songs’ rhythms without have to sample the song ahead of time.”