iPad kan spåra sina rötter till Star Trek som länge i sina olika skepnader varit en föregångare och inspirationskälla när det handlat om framtida teknik. Det har funnits en hel del appar som lånat det grafiska touchgränssnitt som Star Trek ligger bakom. Nu har CBS som äger rättigheterna till Star Trek rensat upp bland tredjepartsappar och släppt en officiell Star Trek PADD till iPad.

I appen finns en hel del information om Star Treks universum och mer kommer att fyllas på eftersom. Star Trek PADD är riktigt nördmysig att använda med sitt myller av animationer och ljudeffekter, samt inte minst Majel Barrett–Roddenberrys sköna skeppsdatorröst.

”The app comes after CBS shut down a number unofficial apps that recreated the LCARS look but usually had different functions. Studio officials argued the other apps violated copyright but, until now, hadn’t hinted an official app was coming.”