Push Pop Press ut att bli en riktigt intressant utveckling vad gäller att utnyttja den fulla potentialen hos iPad till paketerat multimediainnehåll. Här handlar det om böcker vilka säljs som fristående appar och därigenom går förbi hela tanken med iBooks och andra samlingsplatser för digitala böcker. Med ett gränssnitt som helt saknar knappar och kontroller går innehållet att manipulera med vanliga gester för Multi–Touch. Hela skärmytan används till innehåll utan onödigt bjäfs.

John Gruber har fått en förhandstitt på det Push Pop Press håller på att utveckla. Det är för övrigt riktiga stjärnor vad gäller gränssnittsutveckling som ligger bakom projektet. Bland annat Mike Matas som skapat Delicious Library och dessutom jobbat med utvecklingen av iOS hos Apple.

”What I saw (and used) was a multimedia-rich book running on an iPhone 4. There is no UI chrome. No status bar at the top or tab bar at the bottom. It’s just like you see in the still image on their teaser site. The entire screen is filled by content, not user interface elements. The screen is the book, the book is the screen.”