Att generation två av iPad är på gång är ingen hemlighet. Floden av iPadfodral med nytt stuk för nästa iPad har varit strid och det faktum att många bloggar fått plocka ner bilder på dessa fodral, ger ytterligare bekräftelse vad gäller synliga förändringar för nästa generation.

Det senaste ryktet säger att iPad 2 kan komma att presenteras redan i början av februari. Apple har startat 2011 med en riktig rivstart och verkar inte sakta ned farten. Att nästa iPad skulle få högre upplösning på skärmen ser jag däremot som tveksamt. Med tanke på det avstånd en iPad normalt används på känns inte en högre upplösning nödvändig på samma sätt som den var för iPhone med sin Retina–skärm.

”I have it on good authority that Apple will be announcing the iPad 2 in the next “3-4 weeks”, possibly Tuesday February 1st. The iPad 2 will feature a retina display and front/back cameras.”