Apples kvartalsrapport för Q1 2011 slår nya rekord på nästan alla fronter. Den period som redovisas avslutades 25 december 2010 och innebar nya rekord för intäkter med 26,74 miljarder USD och en nettovinst på 6 miljarder USD. Bruttomarginalen hamnade på 38,5 procent och internationell försäljning stod för hela 62 procent av omsättningen under kvartalet.

Totalt såldes 4,13 miljoner Mac (+23 %), 16,24 miljoner iPhone (+86 %), 19,45 miljoner iPod (-7 %) och 7,33 miljoner iPad. Hur mycket Apples kassa svällt ut till förtäljer inte denna första enkla rapport.

”We had a phenomenal holiday quarter with record Mac, iPhone and iPad sales. We are firing on all cylinders and we’ve got some exciting things in the pipeline for this year including iPhone 4 on Verizon which customers can’t wait to get their hands on.”

Steve Jobs, Apple CEO