Apples rekordkvartal Q1 2011 visar upp resultat som skulle få vilken medtävlare som helst i branschen att vilja krypa ihop till en liten nynnande boll under skrivbordet. Den som trodde att iPad skulle knapra in på Mac får till exempel snällt konstatera att det säljs Mac som aldrig förr.

Apple spottar ur sig så många iPhone som bara är möjligt men suget efter världens bästa smartmobil verkar nästintill omättligt. För närvarande säljs mer än 366000 mobila iOS–enheter per dag.

iPad har inte funnits tillgänglig ens ett helt år men krossar totalt alla senkomna konkurrenter. Under tredje kvartalet 2010 var marknadsandelen för iPad mer än 87 procent.

”Products that didn’t exist a few years ago?  iPhone 39%.  iPads? 17%.  iPods (The lion’s share is iPod touch iOS) 13%.  Throw a few percentage points in for AppleTV and iOS is comfortably at 2/3rds of Apple revenue.”