Som bekant kommer snart tio miljarder appar för iOS att ha hämtats hem från App Store. Utmärkta Asymco visar att ökningen av antalet hämtade appar följer en brant kurva, vilket innebär att det snart kommer att ha laddats hem fler appar än det laddats hem låtar genom iTunes Store, trots att App Store är mindre än hälften så gammal som iTunes Store.

Varje dag hämtas mer än 30 miljoner appar ned från App Store och mer än 60 appar har laddats ned för varje såld iOS–enhet. Den investering som användare gör i appar bidrar till en ännu starkare bindning till iOS än den som tidigare varit verksam mellan iTunes och iPod.

”In the fall of 2008, there were about 10 apps downloaded for every iPhone/iPod touch. Two years later the rate was more than five times higher. There are significant implications for the network effects related to the iOS platform. End user investment in apps is even higher than end user investment in music which created a very tight lock for iPod users.”