Nya Apple TV motsvarade förväntningarna på en smidig, billig och strömmningsbaserad mediaspelare. För svensk del är det fortfarande tveksamt om och när den dyker upp i sortimentet, det finns helt enkelt inte några filmer eller TV–serier på vår lokala marknad ännu, trots att Apple länge lovat en expansion till fler länder.

Trots det är Apple TV genom sitt låga pris ett vettigt alternativ. Det går lätt att låta Apple TV ta vid visning av video från iOS–enheter samt visa bilder och video från Macar på lokalt nätverk.

För mig blir Apple TV ett bra komplement för att spela upp musik trådlöst med optisk ljudanslutning. Idag är den gamla iMac jag har som musikspelare till ljudanläggningen analogt ansluten och en Apple TV blir valet istället för en AirPort Express för att få full kvalitet på ljud från alla Macar och min iPad. Bara detta är värt kostnaden, video får jag på köpet.