Apples nya generation iPod är en riktigt praktiskt och logiskt komponerad trio. iPod nano har lånat form och funktion från både lättburna iPod shuffle och multitouchdrivna iPod touch. Att klämma fast spelaren direkt på kläder eller accessoarer och bära den som ett smycke är riktigt smart och praktiskt.

iPod nano skippar den gimmickartade videokameran och alltför begränsade videovisningen på liten skärm, till förmån för en klämma som gör den lätt att bära på sig och ett enkelt multitouchgränssnitt med albumsnygg kvadratisk skärm. iPod nano behåller radio, Nike+ och annat godis.

iPod shuffle går designmässigt tillbaks ett par steg till ett riktigt klickhjul fast kompletterat med röstnavigeringen från förra generationens knapplösa iPod shuffle. Instegsmodellen är dessutom såpass billig att den är ett lämpligt köp om du så bara vill ha nya Applehörlurar till någon av dina andra Appleprylar.

iPod touch får godsaker som Retina Display, A4–processor, dubbla kameror och Facetime från iPhone 4. Den är dessutom tunnare och har plan baksida.

iPod classic nämndes inte alls vid gårdagens presentation, men hänger kvar i sortimentet och är fortfarande alternativet för den som vill ha med sig massiva mängder musik.

Alla nya iPodmodeller (plus iPod classic) finns att beställa genom Apple Store.