Macworld US har testat Apples sköna minstingserver. Mac mini med Snow Leopard Server är ett perfekt val för en mängd olika situationer när en stor, dyr, energislukande och bullrig server helt enkelt skjuter över målet.

Med tanke på att en server ska vara påslagen och redo för tjänst hela tiden är inte minst det där med energiförbrukning, värmeutveckling och ljudnivå riktigt viktiga parametrar att tänka på i kalkylen.

Sen är det något riktigt läckert med tanken på att en yttepyttedator klarar av att göra sådant som för inte så länge sedan krävde en stor och ful plåtlåda som måste gömmas undan i en skrubb eller källare.

Med tanke på det låga priset för Mac mini server så finns dessutom möjligheten att få redundans, genom att helt enkelt köpa flera exemplar som kan dela på arbetsbelastningen, eller bara att ha i reserv om något händer med huvudservern.

Mac mini server började som ett experiment av Apple eftersom kunderna efterfrågade en serveranpassad version av den lilla universalmacen. Experimentet blev en succé och idag är Mac mini server en fullvärdig medlem i Apples serversortiment.

Är du nyfiken på Mac mini server men inte vill ta hand om drift och uppkoppling mot nätet så finns dessutom MacDaddy redo att inhysa och ta hand om din lilla vän.

”The Mac mini with Snow Leopard Server is an outstanding small utility server for the lower end of the SMB market, able to handle a couple hundred users for almost any single service, (Mail, Chat, Open Directory, etc.) with aplomb. It’s also a good “do it all” server for smaller networks with up to 25 users or so. It does all this without needing a lot of power, cooling, or being overly noisy.”