Den gitarrbanner som symboliserar Apples musikfokuserade (iPod) mediaträff onsdag 1 september, har satts upp över ingången till Yerba Buena Center for the Arts i San Fransisco.

Som vanligt surrar det många rykten om vad Apple eventuellt kan komma att presentera förutom nya modeller av iPod. Apple TV/iTV är ett sådant rykte, kopplat med någon form av förändring vad gäller köp/hyra/strömmning av film och TV–serier. Frågan om iTunes Store för musik kommer att gå till att bli webbaserad och satsa på strömmande musik har också varit het, liksom en möjlig satsning på mer sociala tjänster.

Nytt iOS 4 för iPad samt datum för släpp i fler länder (Sverige tack), samt kanske en mindre version av iPad med skarpare touchskärm är också något som snurrat i ryktesfloden.

Det mest logiska är att det faktiskt blir iPod som det fokuseras på. Får iPod touch kameror, Facetime, Retina Display? Pensioneras iPod classic? Blir iPod nano ännu mindre med touchskärm? Försvinner iPod shuffle om iPod nano blir mindre?

Detta plus några utfästelser om tidpunkter för när andra saker (iPad tack) som ligger på rulle blir verklighet, borde räcka fint för att Apple ska ha fullt pådrag inför vinterns sedvanligt massiva försäljningsperiod. Sedan lär vi få vänta på större nyheter från Apple till början av nästa år för att inte störa julförsäljningsfriden.