Det är inte bara dags att summera året 2009, hela årtiondet, 00–talet blir listat och bedömt lite varstans. Adweek har presenterat sin genomgång av höjdpunkterna inom marknadsföring, media och byråvärlden genom Best of the 2000s awards.

Apple knep förstaplatsen inom tre kategorier:

  • Årtiondets marknadsförare: Steve Jobs
  • Årtiondets reklamkampanj: Get a Mac
  • Årtiondets varumärke: Apple

Steve Jobs och Apple har onekligen lyckats extremt väl med sin konsekventa marknadsföring under de senaste tio åren. Get a Mac–kampanjen förtjänar dessutom att uppmärksammas lite extra som ett ovanligt långlivat format vilket hållit stilen och gjort sitt jobb ända sedan 2006.

”For Apple, the campaign managed the neat trick of making the brand look laid back and cool while it mercilessly skewered its rival.”