Nu har alla fyra iPhoneklara mobiloperatörer gjort sig redo för premiären av iPhone 3GS i morgon och presenterat sina priser. Apple väljer av någon anledning att främst hänvisa till Telia och Telenor i mejlutskick och på sin webbplats.

Telia, Telenor och Tre har iPhone till försäljning i butik. Halebop släpper lös beställning på nätet klockan 10.00. Som trogen Halebopkund sedan länge siktar jag på att hänga på låset och beställa en ersättare till min gamla Sony Ericsson. Halebop har abonnemang med och utan förhöjd månadsavgift samt även kontantkortsalternativ som avslöjar vad iPhone 3GS egentligen kostar. iPhone 3GS 16GB ligger på 6595 kronor och iPhone 3GS 32GB kostar 7695 kronor med kontantkort.

Kruxet är som vanligt vilket abonnemang som känns bäst. Förhoppningsvis har det gjorts några lärdomar kring detta efter hysterin förra året när Telias abonnemangsdjungel orsakade mycket förvirring bland många som faktiskt verkade göra allt för att förvirra sig själva. Jag förstod aldrig vitsen med att försöka hitta abonnemang som var så billiga att de inte levererade någonting eller villfarelsen att en iPhone inte kostar någonting alls.