Igår släpptes den senaste versionen av den sköna webbkodarapplikationen Coda som jag betatestat ett tag. Coda 1.5 innehåller en hel del förbättringar från tidigare versioner. Den allra största nyheten är annars stödet för Subversion, ett versionshanteringssystem som gör det enkelt för flera användare att jobba med samma kod utan risk att förlora tidigare versioner.

Vill du testa Subversion lokalt på din Mac så finns stöd inbyggt i Mac OS X Leopard. För att slippa hantera detta med terminalkommandon har ett antal klientprogram dykt upp som hanterar Subversion med ett vanligt grafiskt gränssnitt.

Versions är en Subversionklient som fungerar riktigt bra och kan dessutom lätt dra igång Subversion lokalt på din Mac. Sedan går det utmärkt att få automatisk versionshantering av källfilerna när du arbetar vidare med dem i Coda.