Rent designmässigt ser den nya iPhone i rött och svart som spridits nätet runt med sunkiga mobilbilder (tagna med iPhone såklart) riktigt trevlig ut. Men sammantaget får dessa bilder nog sammanfattas som fejk. Många rykten har fått plats i ett paket som inte är riktigt rätt hopsatt i alla delar.

iPhonebilderna visar som väntat en mer iMac/MacBook Air–liknande avfasad baksida. Dubbla kameror för videosamtal och iChat i full aktion på framsidan, samt nya färger, svart och rött, är allt sammantaget sådant som det ryktats om sedan tidigare.

Man har även klämt in att iChat släpps till Windows, vilket faktiskt låter riktigt trovärdigt om/när iChat kommer till iPhone.

Sedan har man toppat det hela med att presentera den nya kopplingen till Microsoft Exchange som kommer med iPhone 2.0, men även kryddat med Mobile Me. Det är lite för många godsaker på en och samma gång och inte tillräckligt trovärdigt sammansatt till en helhet som signalerar Apples omsorg om detaljer.