Apple verkar vara på väg att skippa Mac som förled till operativsystemet OS X. Ett passande drag med tanke på att OS X nu ligger i botten både för fullstora datorer och för iPhone. På de banners som är upphängda inför starten av WWDC08 på måndag syns följande budskap:

  • OS X Leopard – The worlds most advanced operating system
  • OS X iPhone – The worlds most advanced mobile platform

Operativsystemet för Apples datorer har alltid haft antingen Mac eller Macintosh med i namnet, detta är första gången operativsystemet presenteras utan detta förled. Med tanke på att det alltid varit lite knöligt att förklara att både Apples datorer och iPhone i grunden delar samma operativsystem är detta en tydligare lösning. Att skippa Mac passar även bra in med alla rykten om att tjänsten .Mac är på väg att ersättas och få nytt namn. Dessutom presenteras OS X iPhone som en mobil plattform, vilket stämmer bra nu när det finns ett SDK att bygga applikationer med. Tidigare kallades denna gren av OS X för iPhone OS.

Appleloggan på fasaden är inte direkt blygsam vad gäller storlek. Det finns en hel del färska bilder kring förberedelserna för mässan att ta del utav på nätet.