Som jag förutspådde när Mac OS X 10.5.3 släpptes har nyfikna personer snokat runt i den senaste uppdateringen för att hitta ledtrådar till kommande nyheter tillsammans med iPhone 2.0. Deep Apple i Ryssland har hittat klara indikationer på att .Mac snart kommer att få nytt namn och säkerligen även nytt fokus.

John Gruber för resonemanget vidare till en ansökan från Apple för varumärket Mobile Me. Enligt beskrivningen skulle detta varumärke passa perfekt för just den funktionalitet som .Mac kan erbjuda med smidig synkning mellan olika Appleprodukter, webbtjänster och databaser.

”Why expand .Mac to include iPhone synching? Consider the new over-the-air push synching of email, contacts, and calendars Apple has already revealed for the scheduled-for-later-this-month iPhone OS 2.0. As it stands now, these features will only be available for users of Microsoft Exchange. Awkward. Assuming Apple wants to bring similar features to non-Exchange users, too, what we now call .Mac seems the mostly likely route.”