AppleInsider visar upp en serie bilder från den trafiköverlastade webbplatsen The iLife som varit på plats inatt för att liveblogga (givetvis med en iPhone) från torget runt Apples butik på Femte Avenyn i New York. Intresset för allt kring nya iPhone är riktigt stort nu. Området runt Glaskuben har spärrats av och själva kuben har ljussatts exteriört.

Det är helt klart så att det produceras marknadsföringsvideo inför introduktionen av nya iPhone 3G i Apples flaggskeppsbutik. Enligt uppgift har regissören David Fincher varit ledande vid en tidigare inspelning av reklamfilm för nya iPhone i Kalifornien.

På välkänt Applemanér blir denna tillställning med allt hemlighetsmakeri ett event i sig. Inrullade mystiska lådor (Anonymous 5+4) och skymd interiör gör bara nyfikenheten ännu större. Steve Jobs är 20–hundratalets jultomte/magiker.