Den som redan nu utvecklar program till Mac med Xcode och Cocoa har dragit en riktig vinstlott.

Efterfrågan på denna kategori programmerare är stor och växande med tanke på att iPhone använder samma utvecklarmiljö och för det mesta till och med samma API:er som till vanliga Mac OS X.

Mjukvarumarknaden för iPhone/iPod touch tror jag relativt snabbt blir större i volym än den för Mac. Även utvecklare som inte har erfarenhet av Mac kommer att börja utveckla Mac för iPhone. Matt Legend Gemmell sammanfattar guldläget bra.

”To develop for iPhone, you use Xcode. To use Xcode, you need to be running Mac OS X. The lure of the iPhone will bring people to our platform, and not just any people: developers. Developers don’t just do their day-job work and then shutdown the machine; they explore, they experiment, and above all they write code. It’s hard not to be excited by the prospect of what that could mean for OS X.”