Nu känns det nästan som ett helt säkert kort att iPhone 3G kommer att lanseras vid WWDC08 nionde juni. Årets utvecklarkonferens kommer att fokusera rejält på utveckling för iPhone.

Walt Mossberg, den journalist som verkar mest gynnad av Apple, har dessutom slunkit med tungan och sagt att iPhone 3G släpps inom 60 dagar.

Även analytikern Gene Munster ser klara tecken på att en ny modell kommer snart. Bristen på iPhone hos Apples egna kanaler i USA, såväl som den subventionering av iPhone som T–Mobile drar igång på måndag i Tyskland, pekar båda på en snar uppdatering.

Munster håller fast vid sin prognos om 45 miljoner sålda iPhone under 2009 och en målkurs för Appleaktien på 250 USD.

”In the U.S., Apple’s supply of iPhones continues to be limited, but European carriers appear to be overstocked. These data points lead us to believe Apple will launch a new iPhone in the U.S. in June at the latest, with a European launch shortly thereafter.”