Apple går nu ut och varnar för att nästa uppdatering av mjukvaran till iPhone som väntas senare i veckan, kan göra upplåsta mobiler obrukbara.

De som är lite mer insatta i vad upplåsningsprogrammen egentligen gör tror att det mest handlar om skrämseltaktik från Apple. Det handlar nog ändå mest om att Apple vill förekomma de problem som många med upplåsta iPhone har framför sig vid uppdatering.

”This has nothing to do with proactively disabling a phone that is unlocked or hacked. It’s unfortunate that some of these programs have caused damage to the iPhone software, but Apple cannot be responsible for … those consequences.”
–Phil Schiller

För att vara på den säkra sidan bör den som låst upp sin iPhone återställa den i ursprungligt skick innan uppdatering. Den planerade uppdateringen möjliggör bland annat köp av musik trådlöst från iTunes Wi–Fi Music Store.